08 December 2010

Penyakit Kencing Kotor - Akibat Suka Tahan Pancutan Air Mani

Penyakit kencing kotor

SATU daripada kaedah merancang keluarga ialah al-Azaal yang biasa diamalkan oleh lelaki untuk menjarakkan kehamilan. Al-Azaal adalah memancutkan air mani di luar faraj isteri.

Lelaki yang mengamalkan kaedah ini perlu mempunyai daya kawalan ejakulasi yang kukuh. Jika tidak, air mani boleh tercicir ketika melucut keluar kemaluan dari faraj.


Daripada kajian yang pernah dilakukan di Pakistan mengenai amalan al-Azaal, didapati kadar lelaki Pakistan yang menghidap penyakit kencing kotor meningkat berbanding mereka yang tidak mengamalkan kaedah merancang secara semula jadi ini.

Ini berlaku ketika lelaki yang mengamalkan kaedah merancang ini menahan pengeluaran air mani ketika hampir klimaks dan air mani termasuk ke dalam pundi kencing.

Jika ada kuman dalam salur kencing, ia juga akan termasuk ke dalam pundi kencing dan membiak sehingga pundi kencing mengalami keradangan dan lelaki itu mengalami masalah kencing kotor.

Sedikit perbezaan jika air mani dikeluarkan dengan tangan. Dalam cara ini kemuncak belum tiba dan zakar dilucut keluar dan langsung dirangsang untuk mencapai klimaks.

Tidak mengapa jika pasangan perempuan sudah puas. Jika sebaliknya iaitu pasangan perempuan belum sampai kemuncak dan zakar dilucut keluar dan dirangsang sehingga klimaks, ini menimbulkan ketidakpuasan pada pasangan perempuan.

Oleh itu, kena tunggu sampai klimaks dan baru melucutkan zakar. Ikut mana yang sesuai pada pasangan itu sama ada hendak melakukan sedemikian atau cara lain. Yang mustahak ialah kedua-dua pasangan bermuafakat dan selesa dengan kaedah diamalkan.

Hubungan seksual perlukan tenaga dan keselesaan dan kedua-dua ini ada kaitan dengan jalinan hubungan yang baik dan amalan gaya hidup sihat.

Pastikan mengambil makanan yang seimbang dengan vitamin dan zat galian mencukupi (biasanya boleh didapati dalam makanan tambahan di farmasi), lakukan senaman secara berkala, elak merokok dan minuman keras serta tekanan.

Hubungan yang mesra mengeratkan lagi keharmonian rumah tangga dan memantapkan hubungan silaturahim antara pasangan.

Kedua-dua itu satu formula pemantapan hubungan seksual yang lebih intim dan membina. Amalan mengeluarkan ereksi dan melancap sehingga klimaks tidak menyebabkan masalah mati pucuk. Yang paling penting ialah jika anda merancang mendapatkan anak, anda perlu pancutkan air mani ke dalam faraj.
_________________________________
Rahsia Mengenai Zakar Artikel Zakar dari Harian Metro berkaitan Zakar Masalah senggama kerana zakar terlalu besar zakar boleh patah Buah zakar gatal Zakar tidak berfungsi Zakar tak perlu berkhatan Zakar ejakulasi awal Suami risau air mani tiada sperma Zakar senak guna pam vakum Jerawat tumbuh di telur zakar Lelaki punya satu biji buah zakar Radang Zakar bengkak keluar nanah dari zakar setelah bersetubuh sapu minyak zaitun pada zakar zakar patah zakar bengkak suami sering urut zakar untuk power zakar retak semasa bersetubuh kerana zakar berkulup pasangan kerap beronani atau melancap zakar mengecut dan kecil isteri tidak puas dalam bersetubuh kepala zakar kaki melancap berubah jadi hijau pengantin risau zakar membengkak punca kurang sperma kepala zakar lembik kerana patah kulit zakar hitam lebam zakar tiba tiba layu sakit kerandut buah zakar saluran kecing tidak di kepala zakar zakar tiba tiba membengkak zakar lain daripada normal zakar bengkak dan tiada sperma tahi palat di takuk zakar suami buat ujuan air mani pakaian ketat ubah posisi buah zakar zakar warga emas tidak berfungsi sukar bersama isteri monopaus zakar membesar semulajadi zakar terlentuk ke kiri suami suka beronani alat kelamin tidak memberi kepuasan amalan sonsang - masuk zakar dalam mulut atau dubur sakit selepas bersetubuh tekanan mati pucuk pancut air main diluar faraj isteri sukar bersetubuh kerana zakar panjang air mani meleleh suami mudah pancut zakar bintik bintik zakar tiada kepala gay bukan penyakit Belum dapat zuriat kerana zakar tidak keras zakar bengkak sebelah zakar perlu dibelai untuk kuatkan ransangan zakar selalu tewas cara tahu testis sihat buah zakar bengkak sebesar guli risiko alat ubah saiz zakar pil tambah sperma air mani buah zakar satu bukan dua zakar layu lama tak guna melancap bawa keburukan pantat rahsia hati lelaki gambar zakar rahsia melancap gay nama nama islam gambar konek batang lancap telanjang air mani gambar artis perempuan rahsia tarikh lahir tukang urut sperma rahsia tahi lalat maskulin hisap batang nama anak nama bayi gambar batang majalah kesihatan cari kenalan artis malaysia wanita model macho badan cinta sunat petua budak nama-nama anak kuat kemaluan model lelaki malaysia tentang remaja satu hati gambar kemaluan yasmin ahmad kulum zakar ubat kuat sifat seluar dalam indonesia alat kelamin jururawat vs perempuan cari kawan lelaki handsome waktu subur metroseksual nama bayi lelaki dalam islam hebat gersang boleh dan perempuan teman mencari teman adab perhubungan lelaki dan perempuan pakaian Lelaki Melancap Lelaki Gay Batang Lelaki Lelaki Perempuan Nama Anak Lelaki Nama Bayi Lelaki Model Lelaki Lelaki dan Perempuan lelaki melancap hisap batang lelaki rahsia lelaki lelaki gay gambar konek lelaki nama nama islam lelaki lelaki telanjang gambar artis lelaki gambar zakar lelaki

No comments: