16 August 2009

Resepi Kentang & Keladi Bakar

Resepi Kentang & Keladi Bakar

Bahan-bahan:

8 biji kentang

4 keladi

2 sudu makan minyak zaitun

3 ulas bawang putih - hiris

1 sudu makan Rosemary (sejenis herba Inggeris) - cincang

Garam dan lada sulah secukup rasa

Cara Penyediaan:


1. Panaskan ketuhar ke 400 F.

2. Kupas dan potong kentang dan keladi mengikut saiz kesukaan anda.

3. Satukan minyak zaitun, bawang putih,rosemary, garam dan lada sulah di dalam sbuah mangkuk besar. Masukkan potongan kentang dan keladi. Gaul hingga rata.

4. Letakkan kentang dan keladi di atas dulang pembakar.

5. Bakar selama 30-40 minit di dalam ketuhar. Balik-balikkan supaya masak dengan sekata.

Sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba.


_________________________________
resepi makanan sarapan pagi resipi resepi enak resepi bujang resepi mudah resepi romantik resepi segera resepi cepat dimasak sedap dimakan resepi timur resepi masakan cina resepi kuih resepi orang muda resepi

No comments: