08 December 2008

Cuba Dapatkan Teman Lelaki Anda Kembali?

Cuba Dapatkan Teman Lelaki Anda Kembali?

10 Perkara JANGAN anda buat!

Adakah anda sedang berusaha untuk mendapatkan semula“boyfriend” anda?

Walau demikian ,cukupkah persiapan anda untuk menawan hatinya kembali? Memujuk dan mendapatkan kembali teman lelaki adalah dua perkara yang amat berbeza.Kebanyakan wanita (hampir semua sebenarnya) membuat langkah awal yang salah!

1) JANGAN bergaduh dengan dia. Selalunya dengan ex-boyfriend ni,bila anda bercerita dengannya,asyik bergaduh saja. Bergaduh hanya mencipta ketegangan dan membunuh keinginan. Bergaduh dengan ex-boyfriend anda amatlah tidak berguna. Walaupun anda menang bila bergaduh mulut, kena tinggal tetap juga kena tinggal!

2) JANGAN cuba menggunakan logic untuk meyakinkan dia untuk teruskan perhubungan atau kembali kepada anda.Ingat ya, cinta itu berlandaskan perasaan, bukan logic! Walau bagaimana betul, teguh, meyakinkan, bijak dan segala yang sewaktu dengannya pun logic anda itu.. anda tetap jugak kena tinggal! So..logic, jangan guna.

3) JANGAN yakinkan/cuba meyakinkan ex-boyfriend anda itu bahawa anda telah “berubah” atau “mulai sekarang..keadaan pasti berubah”. Benda macam ni seolah-olah macam timba air keluar dari perahu bocor. Tak berjaya punya…perahu tetap jugak bocor.

4) JANGAN asyik cakap yang anda cintakan dia.Dia TAK peduli pun! Apa yang dia peduli, berapa banyak yang dia cinta kepada anda.. bukan berapa banyak anda cinta kepada dia!

5) JANGAN merayu! Ya… jangan merayu. Saya tekankan ini sebab 98% perempuan akan merayu supaya ex-boyfriend kembali padanya (lelaki pun ramai jugak merayu supaya ex-girlfriend dia kembali kepada dia sebenarnya).Lagi banyak, lagi kerap anda merayu…lagi jauhlah si dia akan tinggalkan anda!

6) JANGAN cuba buat dia rasa bersalah bila tinggalkan anda. Sebagai contoh: “Saya tidak boleh hidup tanpa awak…”, “Jangan la tinggalkan saya/break dengan saya sekarang, exam dah dekat ni.. ”Cubaan dan ayat-ayat yang semacam ini tidak akan berjaya, lagi cepat dia tinggalkan tu adalah…atau pun,dia buat tak tau saja..

7) JANGAN berlakon sedih supaya dia rasa bersalah.Simpati dan kasihan tu TAKKAN sama dengan “tertarik” dan “keinginan” untuk kembali kepada anda.

8) JANGAN bercakap dengan kawan-kawannya dengan tujuan untuk mendapatkan sokongan kawan-kawannya. Walau pun kawan-kawannya sokong anda, cuba nasihatkan dia dan buat “plan” supaya dia kembali kepada anda dan berjaya… selalunya tak lama! Sebabnya dia mesti kembali bersama anda atas keinginan hatinya yang ikhlas dengan sendiri tanpa dipengaruhi oleh faktor luaran yang seperti ini contohnya.

9) JANGAN menangis di hadapannya! (Ramai sungguh buat macam ni!) Okay…menangislah walau bagaimana cara pun…mungkin dia akan merangkul anda dengan mesra dan memujuk anda…tapi kemudian anda tetap juga kena tinggal dan dia akan pergi berpasangan dengan orang lain. Tidak kira anda menangis terlalu banyak di depan atau di dalam telefon semasa bercakap dengan dia, itu semua hanya akan menunjukkan kepada dia bahawa dia berkuasa ke atas anda jadi…jangan buat!

10) JANGAN desak dia supaya kembali kepada anda! Lagi anda desak, lagi anda cuba tarik dia… lagi jauh dia daripada anda.

Semua perkara di atas adalah kesilapan biasa yang kerap dan ramai wanita buat semasa “break-up”. Anda buat perkara di atas ni walaupun satu sahaja… maka cerahlah peluang ditinggalkan terus oleh teman lelaki anda. Mungkin ramai yang dah alami perkara ni. Jadi nak buat macam mana ya?
________________________________
petua cinta sejati rahsia cinta hubungan sesama manusia hubungan suami isteri cinta sesama manusia cinta lelaki cinta wanita cinta perempuan tips cinta panduan cinta cerita cinta eratkan hubungan kekasih bekas kekasih cinta pertama suami isteri petua suami petua isteri tips isteri tips wanita rahsia lelaki rahsia wanita rahsia isteri rahsia suami mulut suami mulut isteri petua cinta sejati rahsia cinta hubungan sesama manusia hubungan suami isteri cinta sesama manusia cinta lelaki cinta wanita cinta perempuan tips cinta panduan cinta cerita cinta eratkan hubungan kekasih bekas kekasih cinta pertama suami isteri petua suami petua isteri tips isteri tips wanita rahsia lelaki rahsia wanita rahsia isteri rahsia suami mulut suami mulut isteri

No comments: