31 August 2008

Gambar Perkahwinan Malique Too Phat dan Melissa Maureen Rizal Jadi Isu Blogger

ALAM BLOGGER, 24 OGOS 2008 - Gambar perkahwinan Malique dari kumpulan Too Phat dan Melissa Maureen Rizal baru-baru ini mencetus konflik di kalangan pemilik asal gambar perkahwinan tersebut dengan sebuah blogger yang lain. Hal ini dikatakan berlaku apabila blogger tersebut didakwa menerbitkan gambar perkahwinan Malique Too Phat dengan Melissa Maureen Rizal tanpa kebenaran pemilik asal gambar tersebut. Pihak pendakwa meminta jasa baik blogger tersebut supaya mengeluarkan gambar-gambar tersebut daripada senarai entri blogger terbabit. Blogger terbabit akur dan memenuhi permintaan pemilik asal gambar tersebut.

Contoh Teladan: Blogger Terbabit Tidak Menegakkan Benang Yang Basah
Nampaknya dengan cara mengadakan perundingan, sesuatu masalah itu boleh diselesaikan dengan mudah. Isu gambar perkahwinan Malique Too Phat dan Melissa Maureen berakhir dengan aman. Blogger tersebut telah memberikan satu contoh yang baik, di mana apabila blogger tersebut telah melakukan kesilapan dan ditegur, beliau mengakui kesilapannya dan membetulkan keadaan.


Setiap isu hangat atau berita panas seperti skandal artis, kisah kontroversi atau cerita sensasi yang disiarkan di blog isuberitahangat.blogspot.com ini telah cuba ditapis dan disunting semula supaya tidak memberi malu dan aib kepada individu -individu berkaitan. Semoga pendedahan ini akan memberi pengajaran kepada kita semua supaya jangan melampaui batas dalam pergaulan dan mana-mana urusan harian.

No comments: