09 November 2012

Jururawat Rakam Imej Hantu - KOSMO! Diperbodohkan

Jururawat Rakam Imej Hantu - KOSMO Diperbodohkan: Inilah yang dikatakan media sekarang kebanyakannya berfikir tanpa menyiasat benar atau tidak berita yang dipaparkan. Rasa lawak ada, rasa kesian pun ada bila kami lihat surat khabar di Malaysia ni selalu kena bodoh-bodoh dengan pihak lain. Hari ini KOSMO menyiarkan satu berita berkenaan hantu yang dijumpai seorang jururawat. Memang sangat tak masuk akal dan mengarut untuk dijadikan bahan berita. Berikut adalah berita penuh seperti yang dilaporkan.
Jururawat rakam imej hantu

IMEJ seorang wanita berambut panjang (dalam bulatan) yang dirakam dengan telefon bimbit oleh seorang jururawat ketika kerja-kerja penyelenggaraan lif di sebuah hospital swasta di Melaka baru-baru ini.

MELAKA – Seorang jururawat terkejut setelah dia merakam imej lembaga wanita di hadapan lif sebuah hospital swasta di sini 25 Oktober lalu.

Jururawat berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Hailie, 26, berkata, imej misteri itu dirakam pada pukul 7.20 malam Jumaat lalu menggunakan telefon bimbitnya ketika sedang menunggu lif untuk menghantar pesakit yang baru lepas menjalani pembedahan.

Menurutnya, sementara menunggu ketibaan lif, dia mengambil gambar kerja-kerja penyelenggaraan lif yang sedang dilakukan di situ.

“Pada mulanya, saya tidak mengesyaki sesuatu yang luar biasa pada gambar ini kerana ia sedikit kabur sehingga menyebabkan saya terpaksa mengambil tiga keping gambar. – Sumber
Kepada KOSMO, tahukah anda tentang apps untuk Android dan iOS yang diberi nama Camera 360 Ultimate? Kami pasti ini pertama kali anda dengar tentangnya. Apa yang pasti, kami rasa jururawat di hospital swasta tu tengah gelak berguling-guling sebab mampu memperdaya sebuah syarikat akhbar dengan begitu mudah dan memalukan.

Sumber: ohtidak.com

No comments: