28 November 2011

Zombi Wujud di Mexico - Bagaimana Mahu Jadi Zombi

Jika kamu teringin mahu menjadi zombi iaitu orang yang sudah mati tetapi hidup semula kamu boleh pergi ke Mexico. Di sana ada Zombi tapi bukan Zombi Kampung Pisang. Ini Zombi pun baik juga, tolong kutip derma jugalah.

'Zombi' mengganas di Mexico 
ORANG RAMAI berpakaian seperti zombi bergaya di depan kamera semasa menyertai perarakan zombi di Bandar Raya Mexico kelmarin. 

BANDAR RAYA MEXICO - Beribu-ribu orang memakai kostum dan mekap menyerupai mayat hidup berhimpun di pusat bandar raya ini sempena acara Jalan Kaki Zombi bertujuan untuk mencatat rekod dunia. Penganjur acara berkenaan, Pablo Guisa berkata, acara tahunan tersebut yang berlangsung semalam disertai seramai 9,860 peserta. Selain mencatat rekod dunia, para peserta turut mengumpul derma untuk disumbangkan kepada bank makanan tempatan. Banyak bandar raya di seluruh dunia mengadakan acara serupa dengan rekod dunia Cities Guinness World Records mengiktiraf Asbury Park, New Jersey, sebagai pemegang rekod dunia dengan 4,093 peserta pada 30 Oktober 2010. Sebuah kumpulan di bandar raya Brisbane, Australia telah memohon untuk rekod dunia kategori berkenaan apabila mendakwa ia berjaya mengumpulkan seramai 8,000 'zombi' pada bulan lalu. - Agensi

No comments: