25 November 2011

Artis Malaysia Popular Kerja Bawa Bas

Artis Malaysia bawa bas pun mahu kecohkah? Ini artis cari rezeki halal jugalah. Semua orang berhak memilih apa pun kerja yang mereka mahu. Selagi kerja itu halal, selagi itu tidak ada masalah. Artis Malaysia bekerja bawa lori ka, jual telur ka, buat roti telur ka, apa ka, halal sudah.

Dengarnya... Vokalis popular bawa bas
Disediakan oleh Berita Harian


KALAU diukur tahap populariti, vokalis sebuah kumpulan popular suatu ketika dulu masih menyengat namanya. Walaupun tiada lagi produk baru, dari segi persembahan pentas dengarnya masih kencang, cuma tidak serancak era kegemilangannya.

Alih-alih baru-baru ini seorang teman membisikkan perihal pekerjaan terbaru penyanyi berkenaan, sebagai pemandu bas katanya. Tetapi tidak dikhabarkan pula dia menyediakan perkhidmatan apa. Bas kilang ke, bas sekolah ke atau bas lompat-lompat. Mulanya Cik Normah tak ambil peduli dan sekadar mengiyakan. Mana tahu dia sedang berlakon ke. Iyalah, walaupun tak menyanyi, adalah sekali dua dulu wajahnya muncul sebagai pelakon. Namun beria-ia teman tu menegaskan, sudah berpusing kepalanya mencari-cari di mana kamera atau kru produksi tetapi tak nampak pun kelibat ada penggambaran dijalankan di situ.

Bagi Cik Normah, selagi tidak menyalahi undang-undang dan melakukan pekerjaan halal, apa salahnya dia memandu bas. Lagipun bukan dia mencuri atau mengganggu periuk nasi orang lain.

No comments: