08 December 2010

Radang Zakar - Batang Zakar Bengkak

Radang Zakar - Batang Zakar Bengkak

Masalah batang zakar sedikit membengkak di tepi atau kadang-kadang di bawah, kerap berlaku. Dalam masa sama, bila dipicit, terasa ada biji kecil atau urat di dalamnya membuatkan lelaki atau suami tidak selesa selain terasa sakit.

Anggota kelamin lelaki mempunyai pangkal yang lekat di bawah tundun, batang atau ‘shaft’ dan kepala zakar atau ‘glans penis’. Kulit zakar lembut dan elastik membuatkannya mudah mengikut tumbesaran zakar itu sendiri apabila ereksi berlaku.

Kadangkala, tanpa ereksi zakar boleh mengembang akibat kebengkakan. Apabila kebengkakan itu reda maka zakar akan mengecut.

Kebengkakan zakar boleh berlaku disebabkan keradangan bahagian itu akibat geselan yang keterlaluan (dalam hubungan kelamin atau onani), alahan makanan atau tergigit unggas, kutu atau jangkitan saperti ‘balanitis’.

Apabila alahan reda dan jangkitan terkawal, kebengkakan akan reda. Jarang kebengkakan zakar berlaku akibat kecederaan kepada struktur dalaman dan ada kalanya tisu pembalut otot zakar mengeras.

Keadaan ini dikenali sebagai penyakit ‘Peyronie’. Sebab ia berlaku kurang jelas dan boleh berlaku apabila zakar tercedera ketika dalam ereksi.

Kekerasan dalaman boleh mengurang dalam beberapa bulan dan ia akan rasa kurang keras. Adakalanya ia boleh mengeras secara ketara dan membuatkan zakar melengkung atau bengkuk ketika ereksi.

Jika ini mengganggu hubungan seksual, ia harus dikendalikan dengan berjumpa pakar. Masalah seperti ini tidak boleh dikendalikan melalui urutan kerana boleh menjadi lebih ketara.

Terdapat sebilangan lelaki yang menjalani suntikan zakar yang dilakukan oleh individu yang tidak bertauliah, kononnya untuk membesarkan zakar.

Mereka akan dapati zakar boleh membengkak pada masa tertentu dan ini boleh berlaku pada bila- bila masa lebih lagi selepas bersetubuh atau duduk lama dalam kenderaan, walaupun pada waktu lain ia kelihatan biasa tetapi ada ketulan dan benjolan kecil (di tempat yang kena suntikan).

Jika lelaki atau suami anda ada menjalani suntikan itu, kebengkakan dan benjolan akan sentiasa berlaku dan jika ketara dia perlu mendapatkan rawatan sewajarnya.

Masalah ini tidak boleh dikendalikan dengan urutan atau mendemah menggunakan air panas kerana ia boleh menjadi ketara.

_________________________________
Rahsia Mengenai Zakar Artikel Zakar dari Harian Metro berkaitan Zakar Masalah senggama kerana zakar terlalu besar zakar boleh patah Buah zakar gatal Zakar tidak berfungsi Zakar tak perlu berkhatan Zakar ejakulasi awal Suami risau air mani tiada sperma Zakar senak guna pam vakum Jerawat tumbuh di telur zakar Lelaki punya satu biji buah zakar Radang Zakar bengkak keluar nanah dari zakar setelah bersetubuh sapu minyak zaitun pada zakar zakar patah zakar bengkak suami sering urut zakar untuk power zakar retak semasa bersetubuh kerana zakar berkulup pasangan kerap beronani atau melancap zakar mengecut dan kecil isteri tidak puas dalam bersetubuh kepala zakar kaki melancap berubah jadi hijau pengantin risau zakar membengkak punca kurang sperma kepala zakar lembik kerana patah kulit zakar hitam lebam zakar tiba tiba layu sakit kerandut buah zakar saluran kecing tidak di kepala zakar zakar tiba tiba membengkak zakar lain daripada normal zakar bengkak dan tiada sperma tahi palat di takuk zakar suami buat ujuan air mani pakaian ketat ubah posisi buah zakar zakar warga emas tidak berfungsi sukar bersama isteri monopaus zakar membesar semulajadi zakar terlentuk ke kiri suami suka beronani alat kelamin tidak memberi kepuasan amalan sonsang - masuk zakar dalam mulut atau dubur sakit selepas bersetubuh tekanan mati pucuk pancut air main diluar faraj isteri sukar bersetubuh kerana zakar panjang air mani meleleh suami mudah pancut zakar bintik bintik zakar tiada kepala gay bukan penyakit Belum dapat zuriat kerana zakar tidak keras zakar bengkak sebelah zakar perlu dibelai untuk kuatkan ransangan zakar selalu tewas cara tahu testis sihat buah zakar bengkak sebesar guli risiko alat ubah saiz zakar pil tambah sperma air mani buah zakar satu bukan dua zakar layu lama tak guna melancap bawa keburukan pantat rahsia hati lelaki gambar zakar rahsia melancap gay nama nama islam gambar konek batang lancap telanjang air mani gambar artis perempuan rahsia tarikh lahir tukang urut sperma rahsia tahi lalat maskulin hisap batang nama anak nama bayi gambar batang majalah kesihatan cari kenalan artis malaysia wanita model macho badan cinta sunat petua budak nama-nama anak kuat kemaluan model lelaki malaysia tentang remaja satu hati gambar kemaluan yasmin ahmad kulum zakar ubat kuat sifat seluar dalam indonesia alat kelamin jururawat vs perempuan cari kawan lelaki handsome waktu subur metroseksual nama bayi lelaki dalam islam hebat gersang boleh dan perempuan teman mencari teman adab perhubungan lelaki dan perempuan pakaian Lelaki Melancap Lelaki Gay Batang Lelaki Lelaki Perempuan Nama Anak Lelaki Nama Bayi Lelaki Model Lelaki Lelaki dan Perempuan lelaki melancap hisap batang lelaki rahsia lelaki lelaki gay gambar konek lelaki nama nama islam lelaki lelaki telanjang gambar artis lelaki gambar zakar lelaki

No comments: