22 July 2012

Alat Mainan Seks Lelaki Disangka Cendawan Taisui - Berita Kelakar

Wartawan Malu Besar, Alat Mainan Seks Disangka Cendawan
24 JUN 2012


Ini antara siaran berita paling kelakar yang pernah disiarkan di TV1 pada 21-6-2012. Berita ini sebenarnya berasal dari stesen televisyen di China, di mana wartawan wanita telah tertukar antara cendawan Taisui dengan alat mainan seks lelaki.

Penduduk kampung dari Liucunbu, masyarakat luar bandar di barat China Xi’an, menemui mainan seks (sex toy) ketika sedang melakukan kerja menggerudi. Oleh kerana bingung dengan apa yang mereka temui, mereka pun menghubungi Xi’an TV station, yang terus menghantar wartawan wanita muda Yunfeng Ye ke lokasi kejadian.

Selepas membuat kajian, Ye pun mula mengulas dengan ayat “Kita boleh lihat ada sesuatu seperti mulut dan di sisi lain terdapat satu lubang yang menghubungkan semua jalan hingga ke hujung yang lain. Ia sangat licin dan kenyal seperti daging”. 

Ye mendakwa bahawa ia sejenis cendawan ‘Taisui’ yang jarang ditemui dan hanya tumbuh dalam keadaan tertentu.

Walau bagaimanapun, ramai penonton siaran itu yang telah menghubungi stesen TV Xi’an dan mengatakan bahawa misteri ‘cendawan’ itu sebenarnya mainan seks. Seorang pengguna telah menulis “Bagaimana anda tidak tahu perbezaan antara silikon dan kulat organik?” dan satu lagi menyatakan “Itu langsung tidak serupa seperti cendawan – adakah orang-orang stesen Tv ini tidak melakukan penyelidikan mereka?”

Pada hari selepas program itu disiarkan, pihak stesen Tv telah memohon maaf melalui Sina Weibo, sebuah laman web blog Cina.

No comments: