09 January 2011

Uji Kekuatan Zakar

Tulisan kali ini akan menyentuh soal kesihatan alat sulit lelaki. Setiap lelaki pastinya mahukan zakar yang tip-top. Sihat dan kuat. Terutamanya bagi mereka yang dah bergelar suami. Begitu juga dengan mereka yang bakal mendirikan rumahtangga tak lama lagi, kan?

Tapi yang menjadi persoalannya sekarang adalah; adakah zakar anda benar-benar kuat?

Menurut sumber yang saya peroleh, ia menerangkan bahawa zakar yang kuat adalah zakar yang menegang mendongak ke atas. Apabila anda membuang air kecil, ia memancut dengan laju serta jauh dan terdapat banyak buih pada air kencing tersebut.

Zakar yang lemah pula adalah ketika menegang ia tidak sampai ke atas. Hanya sampai di pertengahan. Apabila membuang air kecil pula, pancutan agak lemah dan jaraknya pun dekat sahaja. Buihnya pun hanya sedikit.

Selain itu, tanda lain yang menandakan zakar lemah adalah;

1. Terlalu kerap membuang air kecil pada waktu malam hari.
2. Kedudukan zakar yang tak betul atau bengkok.

Sebaik-baiknya, usah biarkan alat sulit anda berkeadaan sebegitu terlalu lama. Ini kerana ia masih boleh diubati. Tapi jika dibiarkan terlalu lama, itu yang mengakibatkan mati pucuk. icon sad (Petua Lelaki) Adakah Zakar Anda Cukup Kuat?

Suhu persekitaran yang paling baik untuk zakar anda ialah tidak terlalu sejuk dan juga tidak terlalu panas. Jika suhu zakar lebih sejuk daripada lubang faraj, itu akan mengakibatkannya cepat ngilu, kurang tegang dan seterusnya mudah pancut.

Perlu disedari bahawa seandainya buah zakar anda kendur, tahap ketegangan zakar adalah sederhana. Jadi, kawal dulu diri anda daripada terus melakukan persetubuhan. Tujuannya bagi mengelakkan air mani anda terpancut lebih awal.

Pada saat ini, anda perlu meminta bantuan isteri memainkan peranannya di bahagian zakar agar ia dapat tegang sepenuhnya. Zakar yang tegang akan menyempitkan urat tempat pengaliran air mani dan seterusnya membantu anda tahan lebih lama.

Begitulah serba sedikit info yang dapat saya kongsikan dengan anda. Mudah-mudahan ia dapat memberi input tambahan buat para suami dan bakal suami.

No comments: