08 December 2010

5 Cara jaga alat sulit lelaki atau Zakar

5 Cara jaga alat sulit lelaki atau zakar

Organ reproduktif lelaki atau zakar adalah ibarat 'nyawa' bagi seseorang lelaki untuk meneruskan kehidupan normal dan bahagia.

Biarpun begitu, tidak ramai yang prihatin dan sentiasa teruja untuk memastikan 'zakar' mereka sentiasa berada dalam keadaan sihat dan selamat serta bebas dari ancaman kanser.

Lelaki sering berfikiran negatif dan enggan memandang berat tentang masalah organ reproduktif atau zakar hanya kerana rasa malu, tercabar dan bimbang bila mendapati nilai kelelakian meretak bermasalah.

Apatah lagi apabila masalah yang dialami turut diketahui teman-teman, saudara mara mahupun pasangan, sudah tentu ianya akan menjadikan kehidupan seseorang lelaki satu 'trauma; yang amat menakutkan. justeru bagi anda yang ingin memastikan kesihatan dan keselamatan alat reproduktif anda sentiasa sihat dan selamat daripada ancaman kanser.

Anda boleh mengujinya sendiri dirumah dengan kaedah dan teknik yang betul dan terbukti berkesan menerusi kaedah pemeriksaan sendiri testis atau PST. bagaimana cara menyelamatkkan ia? Apa itu testis zakar?

1. testis zakar adalah organ reproduktif lelaki yang mengeluarkan hormon testosteron yang memberikan seorang lelaki ciri-ciri kelelakian
2. testis zakar terletak di dalam kerandut yang dipanggil skrotum di bawah zakar.
3. bentuk testis adalah bujur dan rasa licin dan kenyal apabila disentuh dengan tangan.

Siapa perlu melakukan pst?

Kaedah pengesanan awal kanser testis atau PST disyorkan kepada semua lelaki berusia 20 tahun ke 35 tahun. Berapa kali PST perlu dilakukan?

Pst perlu dilakukan sekurang-kurangnya 6 bulan sekali. pemantauan sekerap mungkin membolehkan persediaan atau rawatan dibuat lebih awal apabila seseorang lelaki didapati mengalamai masalah berkaitan dengan organ reproduktifnya. Bagaimana melakukannya?

* Mandi air panas agar skrotum atau kerandut zakar berada dalam keadaan lembut. Keadaan begini memudahkan pemeriksaan.
* Berdiri dihadapan cermin dan periksa bahagian kulit di sekitar skrotum kanan dengan mengampukan menggunakan tangan kanan.
* Jari telunjuk dan jari tengah diletakkan di bawah testis kanan manakala ibu jari di bahagian atas testis.
* Rasa testis mengunakan jari-jari tersebut, beri perhatian terhadap perubahan saiz dan kehadiran ketulan yang tidak normal.
* Lakukan pemeriksaan yang serupa pada testis dan skrotum di sebelah kiri.
_________________________________
Rahsia Mengenai Zakar Artikel Zakar dari Harian Metro berkaitan Zakar Masalah senggama kerana zakar terlalu besar zakar boleh patah Buah zakar gatal Zakar tidak berfungsi Zakar tak perlu berkhatan Zakar ejakulasi awal Suami risau air mani tiada sperma Zakar senak guna pam vakum Jerawat tumbuh di telur zakar Lelaki punya satu biji buah zakar Radang Zakar bengkak keluar nanah dari zakar setelah bersetubuh sapu minyak zaitun pada zakar zakar patah zakar bengkak suami sering urut zakar untuk power zakar retak semasa bersetubuh kerana zakar berkulup pasangan kerap beronani atau melancap zakar mengecut dan kecil isteri tidak puas dalam bersetubuh kepala zakar kaki melancap berubah jadi hijau pengantin risau zakar membengkak punca kurang sperma kepala zakar lembik kerana patah kulit zakar hitam lebam zakar tiba tiba layu sakit kerandut buah zakar saluran kecing tidak di kepala zakar zakar tiba tiba membengkak zakar lain daripada normal zakar bengkak dan tiada sperma tahi palat di takuk zakar suami buat ujuan air mani pakaian ketat ubah posisi buah zakar zakar warga emas tidak berfungsi sukar bersama isteri monopaus zakar membesar semulajadi zakar terlentuk ke kiri suami suka beronani alat kelamin tidak memberi kepuasan amalan sonsang - masuk zakar dalam mulut atau dubur sakit selepas bersetubuh tekanan mati pucuk pancut air main diluar faraj isteri sukar bersetubuh kerana zakar panjang air mani meleleh suami mudah pancut zakar bintik bintik zakar tiada kepala gay bukan penyakit Belum dapat zuriat kerana zakar tidak keras zakar bengkak sebelah zakar perlu dibelai untuk kuatkan ransangan zakar selalu tewas cara tahu testis sihat buah zakar bengkak sebesar guli risiko alat ubah saiz zakar pil tambah sperma air mani buah zakar satu bukan dua zakar layu lama tak guna melancap bawa keburukan pantat rahsia hati lelaki gambar zakar rahsia melancap gay nama nama islam gambar konek batang lancap telanjang air mani gambar artis perempuan rahsia tarikh lahir tukang urut sperma rahsia tahi lalat maskulin hisap batang nama anak nama bayi gambar batang majalah kesihatan cari kenalan artis malaysia wanita model macho badan cinta sunat petua budak nama-nama anak kuat kemaluan model lelaki malaysia tentang remaja satu hati gambar kemaluan yasmin ahmad kulum zakar ubat kuat sifat seluar dalam indonesia alat kelamin jururawat vs perempuan cari kawan lelaki handsome waktu subur metroseksual nama bayi lelaki dalam islam hebat gersang boleh dan perempuan teman mencari teman adab perhubungan lelaki dan perempuan pakaian Lelaki Melancap Lelaki Gay Batang Lelaki Lelaki Perempuan Nama Anak Lelaki Nama Bayi Lelaki Model Lelaki Lelaki dan Perempuan lelaki melancap hisap batang lelaki rahsia lelaki lelaki gay gambar konek lelaki nama nama islam lelaki lelaki telanjang gambar artis lelaki gambar zakar lelaki

No comments: