Bahan-bahan:
1 bungkus Maggi Kari atau Maggi Letup Pedas Berapi
3 tangkai cili api – potong kecil-kecil
3 batang filamen ketam – potong kecil
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap manis
1 biji telur
1 gelas air
Cara penyediaan:
Panaskan air di dalam periuk kecil.
Masukkan mee maggi. Biarkan sehingga lembut sedikit.
Masukkan cili, filamen ketam, perencah maggi, kicap dan sos tiram. Biarkan hingga mendidih.
Masukkan telur dan kacau hingga telur masak.
Tutup api dan sedia untuk dihidangkan.
_________________________________
resepi makanan sarapan pagi resipi resepi enak resepi bujang resepi mudah resepi romantik resepi segera resepi cepat dimasak sedap dimakan resepi timur resepi masakan cina resepi kuih resepi orang muda resepi
No comments:
Post a Comment