Bahan-bahan:
1 biji kentang sederhana besar
2 biji telur
2 sudu makan Parsley kering
1 sudu makan minyak sayur - untuk goreng
Garam dan lada sulah secukup rasa
Cara penyediaan:
1. Kupas dan parut kentang.
2. Pukul telur di dalam mangkuk sederhan besar.
3. Masukkan garam, lada sulah,parsley dan kentang. Gaul hingga mesra.
4. Panaskan minyak di dalam kuali leper sederhana besar atas api sederhana besar.
5. Tuang adunan ke dalam kuali. Masak selama 5 minit pada setiap bahagian atau sehingga warna coklat keemasan.
6. Potong kepada 2 bahagian dan hidangkan setiap bahagian dengan salad dan/atau buah-buahan.
Selamat mencuba.
_________________________________
resepi makanan sarapan pagi resipi resepi enak resepi bujang resepi mudah resepi romantik resepi segera resepi cepat dimasak sedap dimakan resepi timur resepi masakan cina resepi kuih resepi orang muda resepi
No comments:
Post a Comment